تاریخ: پنجشنبه 1 تیر 1385 - 11:36 عنوان: حق الثبت اضافی پس از 3 سال
با سلام
اینجانب در سال 78 از طریق نماینده اجرای احکام یکی از دادگاهها سند منزل خود را بنام زدم . مبلغ 70000 تومان هم حق ثبت دادم . اما پس از 2 سال از طرف دفترخانه به من تلفن شد که چون از طریق دادگاه خانه بنام زده شده بازرس اداره ثبت اعلام کرده که مبلغ 400000 چهار صد هزار تومان دیگر باید پرداخت نمایید و اینجانب پس از پرس و جو فهمیدم که این پول را بایستی دفترخانه بخاطر اشتباهی که کرده بپردازد اما چون بنده نمیخواستم ایشان ضرر کنند این پول را پرداخت کردم. حالا پس از چندین سال به دفترخانه میگویم که یک رسید یا سندی به من بدهید مبنی بر اینکه این پول را پرداخت کرده ام یا در بنچاق آنرا ذکر نمایید. ایشان می خواهند کپی سندی را که دفترخانه بنام خودشان آن پول را پرداخت کرده اند به من بدهند. میخواستم بدانم آیا این کپی برای من ارزشی دارد یا خیر؟ و اینکه دفترخانه چه مدرکی در مقابل این پولی که من پرداخت کرده ام بایستی به اینجانب بدهد. قبلآ از راهنمایی شما ممنون هستم.
با سلام
بايد بفرمائيد هدف شما از داشتن چنين رسيد پرداخت چيست؟ اگر اين مبلغ را به حساب بانكي دفترخانه پرداخت كرديد و بخواهيد به شخصي ثابت كنيد كه اين مبلغ را پرداخت نموديد ثابت كردن اين موضوع چندان دشوار نيست چون پول به بانك واريز شده و رسيد آن كه داراي شماره و تاريخ است هم در اختيار شماست و اگر منظور ديگري از داشتن اين رسيد داريد آن منظور را صريحا بيان كنيد.
ممنون از پاسخ شما
نه هدف من اين نيست كه پرداخت پول را به شخصي ثابت كنم در وحله اول ميخواستم بدانم كه آيا اين حق من است يا خير ؟ دوم اينكه مگر نبايد حق ثبتي كه پرداخت كردم در بنچاق يا سند ديگري ذكر گردد تا اگر روزي خواستم خانه را بفروشم مشكلي از اين بابت بوجود نيايد. و سوم اينكه در آينده دوباره دفترخانه مدعي پرداخت چنين پولي از طرف من نشود.
ممنون
بنام خـدا
با ســلام و کسب اجـازه از محـضر اساتیـد محتـرم خصوصـا اسـتاد حسینـی
کاربر محـترم
خواسته شما کاملا منطقـی است و دفاتر اسناد رسمـی مکلفند مبلـغ حق الثبتی را که دریافت داشـته اند (یعنـی در آمـدی که بحساب اداره ثبـت اسناد طی فیشهای 4 برگـی مخـصوصی که اداره مذکور در اختیـار دفاتر اسناد قرار داده )و مبلغ حق التحریر (یعنـی در آمـدی که عاید دفتـر خانه میشود) را در ذیل بنچـاق ذکر نمـایند
در فـرض مـثال شـما(که از سال 78 تا این سال دوسال بیشتر گذشته است !!) اساسا اگر قبـل از تنظـیم سـند متـوجـه میشدند بله بعهـده خود شـما بود ولی بعد از آن وظیفه خود دفتر خـانه است که آن را بپـردازد در واقع شما قانونامــجبور به جبران اشتباه دفتـر خانه نبـوده اید احتـمالا شـما پول نقدا را پرداخت کرده اید؟!بله این حق شماست در واقـع نسخه سـوم فیـش متعلق به شماسـت میبایستـی در اختیار شما باشد (البته منـظور حق الثبت است )
نخیر !اینکه در بنچاق ذکر شـود یا نه محـلی برای نگـرانی شما وجود ندارد مهم مبلـغ معاملـه میباشد و بقیـه موارد اداری است
نخیـر نگران مـورد آخری هم ناشیـد چرا که اولا شمـا مسئـول اشتباه امور مالی دفتر خانه نیستید
بنده چـون مدتی دفتـر یار دفتر خانه اســناد رسمی بودم به ترتیبی که عملا مشاهده نمـوده ام نظر دادم .
موفـق باشید!
سلام
گرچه دخالت اینجانب در پاسخگوئی به مطالب صحیح بنظر نرسد ولی بلحاظ حفظ حقوق دوست عزیزی که در خصوص پرداخت حق الثبت اضافی سئوال نموده بودند ناگزیر به پاسخ گردیدم :
دوست عزیز با توجه به اینکه طبق بند ع ماده یک قانون وصول برخی از درامدهای دولت حق الثبت املاک هیچگاه بیش از قیمت منطقه بندی نیست و ازطرفی دیوان عدالت اداری نیز بموجب رای 145 مورخ 15/4/82 بخشنامه قبلی سازمان ثبت را باطل نموده مضافا اینکه بخشنامه شماره 26687/34/1 مورخ 24/9/82 سازمان نیز موئید همین امر است لذا میتوانید با مراجعه به دفتر خانه مذکور گواهی لازم را همراه با فرم نمونه استرداد حق الثبت اخذ و به ذیحسابی سازمان ثبت برده تفاوت را مسترد نمائید
موفق باشید
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید